By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Your browser seems to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser.

Close

Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.

Close

STEEL PAVILION (MAIN SPACE)

BUILDING STUDY

This has a concrete floor. Limecrete (cement substitution) was considered, but the greater amount of lime needed to provide the required strength wouldn't have given much embodied energy benefit. The nine pairs of 4.5m-high steel CHS columns are founded on vibrated stone columns using 450 tonnes of rubble from the basic masonry barn that stood on the site. (Of the shortlisted designs, only Gale & Snowden proposed reusing the barn. ) The sway frame's lack of bracing maximises flexible use of the space. Frame joints are all bolted for ease of future frame reuse/recycling.

The curtain walling is of proprietary LVL fi ns with external aluminium cappings.

There is no shading to the south, but then with the earth and straw pavilions along that side, solar exposure isn't that great. The fl oor finish is Marmoleum (a greener lino).

Have your say

You must sign in to make a comment.

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters