By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Your browser seems to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser.


Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.


'sculptural without being gratuitously gestural'

Ian McChesney's design for a pavilion for Preston's Avenham Park will be the centrepiece of a Heritage Lottery funded scheme to revive parkland designed in the 1860s by noted landscape designer Edward Milner. The brief called for a classroom, WCs, a rangers' base and a performance space. The site is in a saucer-like depression, with the roof form particularly important. A forest of raking slender columns supports a series of roofs that fan out across the site.

Have your say

You must sign in to make a comment.

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters