By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Your browser seems to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser.

Close

Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.

Close

Presentation is everything

news in pictures

Apicella Associates has completed this £2 million-plus research and design centre in Earl's Court for Adshel, the world's largest advertising and street-furniture company. Internally, the building is conceived as a walk- through presentation system, with the entrance foyer/display area, meeting room and workshop on the ground floor, and a service core behind containing stairs to the first-floor design studio. The back of the building is a solid concrete frame designed for maximum acoustic and thermal insulation, and three purpose-designed billboard structures protect the site from the busy main road on this side. The south side is a light structure of modular pieces with a fully glazed front elevation. A large tilted cantilevered canopy made of a softly inflated, self-cleaning fabric filters the sky, and can be used to screen projected backdrops to the external display area. A simulated road layout around the building allows service access to the billboards at the back, and provides the perfect showcase for products in Adshel's street-furniture range.

CLIENT: Adshel

ARCHITECT: Apicella Associates: Lorenzo Apicella, David Gausden, Dragan Suglievic, Michael Mullen, Ben Elsdon

LANDSCAPE ARCHITECT: Jennifer Coe

STRUCTURAL ENGINEER: Atelier 1

M&E: Atelier 10

QS: Boyden & Co

PROJECT MANAGER: Boyden Project Management

Photographs: Timothy Soar

SITE PLAN

Have your say

You must sign in to make a comment.

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters