By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Oundle School Science & Technology Centre by Feilden Clegg Bradley Studios

Church Street, Oundle, Peterbrough

The principle elevation of the new building cuts a striking figure against the backdrop of a banked lake. The building is context sensitive, taking into consideration the surrounding buildings and biological ecosystems. A greenhouse observatory, a banked lake on the edge of the building, and a roof all encourage students to relate to these habitats and wildlife on a first-hand basis.

Simple, easy-to-maintain materials were sourced from the local area; orientation and roof design has significantly improved solar gain; lighting designed around long-life bulbs; underfloor air circulation; and innovative uses of concrete significantly improve year-round insulation and thermal stability.

Client: Oundle School
Contractor: Willmott Dixon Construction
Structural Engineer: Jane Wernick Associates
Services Engineer: Max Fordham LLP
Contract Value: £8 Million Construction Cost Phase 1
Date of completion:July 2008
Gross internal area: 3460 sq m


Have your say

You must sign in to make a comment.

Related Jobs

Sign in to see the latest jobs relevant to you!

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters