By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Your browser seems to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser.

Close

Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.

Close

New Maggie's Centre from Hawkins/Brown

Hawkins/Brown has won planning permission to build a Maggie's Centre near the Royal Hallamshire Hospital in Sheffield. The £640,000 scheme is to refurbish and extend a 20th century villa to create a building with a gross internal area of 234m 2.The two-storey extension has a sedum roof and contains cave-like protected relaxation spaces at the lower level, with a lightweight translucent kitchen above. The kitchen is separated from the upper garden by a twin wall of translucent polycarbonate, screen printed with a pattern designed to evoke sunlight falling through trees.

Visitors weave their way through this upper garden - a verdant space full of healing plants - to a more contemplative lower court flanked by a pool of water on one side, and a wall of rammed earth on the other.

Elliott Wood Partnership is the engineer and Stockdales the QS.Work is due to start in September, with completion by Easter 2004.

Have your say

You must sign in to make a comment.

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters