By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Your browser seems to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser.

Close

Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.

Close

NATIONAL BOTANICAL GARDEN OF WALES

Steel Focus

Work is under way on the Great Glasshouse for the National Botanic Garden of Wales by Foster and Partners with Anthony Hunt Associates. The geometry of the house has been described by Nigel Curry, project architect, as similar to a 'slice of a giant doughnut'. Built on the side of a small hill in the Towey valley, the structure consists of a large dome formed by tubular steel arches tilted to continue the contours of the top of the hill. The whole of the glass house leans towards the south to maximise solar gain and reduce exposure to the cold north-easterly winds. For further information contact British Steel Tubes & Pipes on 01536 404 121.

Have your say

You must sign in to make a comment.

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters