By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

MCDOWELL + BENEDETTI

DESIGNS ON KING'S CROSS

Renato Benedetti, Nicky Mylius, Shelton Foo

Our proposal is tailored to Argent's high-quality requirements, as well as its attitude (and ability) to provide effective long-term management. Light and air quality is maximised. All units have external space. The predominant typology has vertical circulation, eliminating corridors and allowing each at to have a double aspect and only one neighbour across a shared landing. At ground level this spreads entrances and activity around the entire site. It also allows a variety of at sizes and the option of double-height maisonettes. Different tenures can be paired. The overall massing faces south to capture natural light, framing and protecting a large courtyard circled by both communal roof gardens and private balconies. Openings through the buildings connect the courtyard to the neighbourhood parks and streets. The south edge is defined by two terraces of family houses with gardens.

Have your say

You must sign in to make a comment.

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters