By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Your browser seems to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser.


Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.




Ken Shuttleworth's practice, Make, has walked away with victory in the high-profile competition to design a new £50 million visitor centre for Sherwood Forest, Nottinghamshire. The succinctly titled 'Tree' scheme beat shortlisted entries from Glenn Howells Architects, Richard Murphy Architects, Patel Taylor, Niall McLaughlin Architects and Wilkinson Eyre in the RIBAorganised contest (AJ 14.12.06). The design, which will be built from local wood and features a 20m-high internal steel trunk, will now form part of the 'Sherwood Forest: Living Legend' Lottery bid, due to be submitted this autumn.

Housing a café, conference space, a cycle hire shop and an education centre, the building will also boast a viewing platform which will sit just above the woodland canopy, to create 'the ultimate tree-house experience.' For more images of the scheme visit www. ajplus. co. uk

Have your say

You must sign in to make a comment.

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters