By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Your browser seems to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser.

Close

Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.

Close

LONDON SCHOOL OF HYGIENE AND TROPICAL MEDICINE (LSHTM)

UK ARCHITECTURE - SUSTAINABILITY - DEVEREUX ARCHITECTS

Devereux Architects has worked with LSHTM over the last 10 years on the strategy for its Grade II-listed headquarters in central London, which is arranged around two external courtyards. A seven-storey freestanding extension has been built in the north courtyard (phase 1), using existing facades on three sides as the primary enclosure. The aim was to deliver flexible, open-plan research accommodation with daylight for all levels. For the south courtyard (phase 2), Devereux has designed lecture theatres, teaching spaces, research offices and a café. The scheme includes the replacement of the existing 1920s lecture theatre with a new subdivisible 294-seat facility and a smaller 95-seat theatre within the heart of LSHTM.

Have your say

You must sign in to make a comment.

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters