By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Gross Max chosen to transform public space at Royal Festival Hall

news

Landscape architect Gross Max has been chosen to transform the public space in front of the Grade-I listed Royal Festival Hall. Part of the £90 million refurbishment of London's South Bank Centre, the design will revamp the riverside landscape to the north of the hall. The Edinburghbased practice plans to remove an existing service road and replace it with a series of solid black granite steps and a limestone terrace area, and herbaceous grasses will be planted around the six existing Robinia trees. The design also includes four lighting masts, inspired by towers built during the Festival of Britain in 1951 that were subsequently lost during alterations in the 1960s.

Have your say

You must sign in to make a comment.

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters