By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Your browser seems to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser.


Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.




Work is due to begin on Guy Greenfield Architects' Dulverton doctor's surgery - sited in what is currently a Somerset back garden. Faintly reminiscent of the practice's 2001 Stirling Prize-shortlisted Hammersmith Surgery, this £1 million low-energy scheme is distinguished by an eye-grabbing sculptural facade.

The two-storey angular structure - accommodating both GP and dentist quarters - has been sensitively incorporated into a tight site and offers seven medical rooms, offices, ancillary spaces and west-facing atrium serving as a waiting area. Measuring just 314m 2, the white lime-rendered design features a green copper-panelled roof blending into a tranquil, wooded landscape. The surgery is scheduled to open in 2008.

Have your say

You must sign in to make a comment.

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters