By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Your browser seems to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser.

Close

Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.

Close

The Little Joe Clubhouse

Designer Will Yates creates film pavilion in Shoreditch’s Rich Mix

As part of the Fringe! film festival held in Shoreditch last weekend, designer Will Yates of Philippe Malouin Design was commissioned to create a sculptural film pavilion based on the ideas of a den, a commune and a sanctuary.

Will Yates' The Little Joe Clubhouse

Will Yates’ The Little Joe Clubhouse

‘The Little Joe Clubhouse’ hosted free intimate screenings and discussions over the course of the Fringe! festival. The designer aimed to create a temporary film space that was cosy and secluded as well as being open and stimulating.

Will Yates' The Little Joe Clubhouse

Will Yates’ The Little Joe Clubhouse

The simple timber frame pavilion featured removable fabric blanket facades. All materials were chosen because they were economical and locally-sourced. The de-barked chestnut trunks used for the frame were sourced from woodland an hour outside London, the chipped (reconstituted) foam blocks were from Clapton and the recycled non-woven fabric blankets, normally used in the house removals industry, were from KentishTown.

The simple method of construction allows the pavilion to be easily built, dismantled, stored and rebuilt in a new location in the future.

Will Yates' The Little Joe Clubhouse

Will Yates’ The Little Joe Clubhouse

Have your say

You must sign in to make a comment.

Related Jobs

Sign in to see the latest jobs relevant to you!

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters