By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Your browser seems to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser.

Close

Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.

Close

DIVE PLUNGES INTO BAHRAIN

NEWS IN PICTURES

These are the first images of Dive Architects' new building for the British Council in Bahrain. The London-based practice has teamed up with the council's own in-house team on the 1,800m 2 project, which includes plans for a learning centre, a café, video-conferencing facilities and 20 classrooms. Building-services engineer Max Fordham has also worked on the scheme, along with structural engineer Price & Myers. The project will be built on reclaimed land in the Middle Eastern island state and will be angled to minimise solar gain. The building, which boasts a double-height central space and incorporates an energy-saving enthalpy wheel, will be set within a new garden, linked to the gatehouse by a covered walkway. The project is due for completion next year.

Have your say

You must sign in to make a comment.

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters