By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Your browser seems to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser.


Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.




David Chipperfield Architects has won an international design competition for a new theatre in the Southern Spanish town of Estepona. The London- and Berlinbased office - in collaboration with Bilbao's IA+B - will now draw up detailed designs for the 11,650m 2 site. The scheme will essentially wrap the new building, which will include a 600-seat theatre complex, in a system of opaque and transparent walls.

These walls will also create a series of shaded viewing platforms throughout the site. Internally, the theatre itself will be made up of four separate spaces that will be linked by a large foyer area. These will be two separate auditoria, a bar and a private function room.

The project will also create a landscaped link between an adjacent park and the neighbouring seafront. This new landscaping will effectively continue the stepped effect of the building, progressing gradually to the sea.

Have your say

You must sign in to make a comment.

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters