Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

BLAIR ASSOCIATES ARCHITECTURE

  • Comment
SMALL PROJECTS 2005

Photography by Joan Sèculi

The original structure, at Golden Lane, London EC1, was built in the late 1920s as a showroom for clothing at ground floor, with clothing manufacture on upper floors. Floor-by-floor refurbishment over several years has included the now-white exterior. The top floor has been extended to provide a meeting space, open terrace and second egress.

The design principle was to encapsulate the volume and its frame within a glass skin standing free of structure and walls, allowing the roof pavilion to float above the building. Components had to be small enough to be transported to the top of the building for assembly - galvanised steel sections, butt-jointed, double-glazed units and a proprietary roof.

The engineer was Curtins Consulting Engineers; steelwork and roof by Faircloth; glazing by Alcono.

Cost: £53,510

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.