Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Bite-sized fit-out

  • Comment

As a PR agency, Bite briefed its designer, Brinkworth, in much the same way it would be briefed itself when pitching for work. Bite 'wanted to avoid being prescriptive', to give the designers a sense of 'our brand, our people and the way we work', and for Brinkworth to 'come back with four or five possible design solutions that we can present to the group'.

On a rear site in Chiswick reached through an arch under another office building, Bite's building was formerly a transport vehicle store. It comprises a double bay pitched roof building, though only one gable end is visible as you enter the courtyard.When Brinkworth took on the job the landlord had already fully glazed this gable wall, and installed mezzanine floors and mechanical ventilation.

Brinkworth has decked half the courtyard - the rest is car parking - and added lighting, letting the lines flow through the glass wall to a dramatic, 4.5m-long, red glass reception desk. There are two meeting rooms at this front-of-house, one an enclosed room, the other behind a full height chain screen.

Through doors beyond this, most of the space is an open plan office for up to 110 people. The silver grey of the roof trusses and ventilation ducting are picked up in the metal raised floor, which is uncarpeted. It is not, however, a noisy office. There are occasional colour highlights, such as a single dark pink stanchion. At the perimeter are mezzanines housing more meeting rooms with views over the reception or office, a bespoke kitchen/snack area and a reading area with four rolling bookcases. These latter two areas can be used together for client entertainment with the bookcases rolled through a hole in a wall into an adjacent meeting room (the quiet room).

Bite has got an appropriate setting - informal, relaxed but serious about creative work.

CREDITS LANDLORD'S TEAM ARCHITECT Os Architecture QUANTITY SURVEYOR GQS TENANT TEAM:

INTERIOR DESIGNER Brinkworth MAIN CONTRACTOR Syntec Projects SUBCONTRACTORS AND SUPPLIERS bespoke joinery and furniture Bruce Tipper;

glass glass Design , bene;

external lighting iGuzzini

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.