By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Bennetts Associates

Bennetts Associates has completed this headquarters building for airport operator BAA in Gatwick. The building has a cladding of stainless steel with 'punctured ribbon windows'on three sides, while the eastern elevation has a full-height glazing system.

The scheme - designed to prioritise environmental concerns - incorporates several energy-saving features including a displacement air system, the absence of chillers, a high level of air extraction and a facade designed to respond to the path of the sun.

BAA also demanded that the project respond to the adjacent Beehive building, the airport's original 1930s terminal. To meet the demand, the practice designed the eastern elevation to be 'cut back', both to respect to the older structure and to allow views of the building from a local industrial estate planned for a neighbouring site.

Have your say

You must sign in to make a comment.

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters