By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

BBC Scotland by David Chipperfield Architects

Glasgow

Central to the design is the placement of a sequence of large studio spaces in the centre of the building, stepping up in scale towards the back. The negative space above has been used as a massive central atrium. By hiding the set of studios beneath, the architects have resolved a major element of the brief and created a central space to house the cultural life of the building.

Client: BBC Scotland
Contractor: Bovis Lend Lease
Contract Value: £75,241,417
Date of Completion: June 2007
Gross Internal Area: 34,000sqm

Have your say

You must sign in to make a comment.

Related images

Related Jobs

Sign in to see the latest jobs relevant to you!

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters