By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Your browser seems to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser.

Close

Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.

Close

BARRIER SCOOPS CONCRETE SUSTAINABILITY AWARD

CONCRTETE QUARTERLY / WINTER 05 - ROUND UP

The new concrete step barrier has won the inaugural Concrete Centre Sustainability Award. The barrier, which is designed to prevent that most dangerous of motorway accidents - the crossover, where a vehicle crashes through a motorway barrier into the path of on-coming traffic - was praised for its holistic approach to the environmental, social and economic requirements of road safety. Runners-up included the Royal Geographical Society Study Centre in London, designed by Studio Downie; Marshalls Precast's concrete paving in a sustainable urban drainage project for Berkeley Homes in Oxford and Slice House at Porto Alegra in Brazil, designed by Proctor-Rihl.

Have your say

You must sign in to make a comment.

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters