By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Aston Martin Design Studio by Weedon Partnership

Banbury Road, Gaydon

All the client really needed was a shed and a compound but the client's environmental concerns have driven a project described as a 'Zen Chapel' for Aston Martin's design team and product in just 12 months. An early decision was made to go down a prefabrication route and augmenting the sustainable credentials of the building is a closed loop vertical ground system for heating and cooling, natural hemp insulation and a sedum roof.

Client: Aston Maritn
Contractor: Holzbau Suarer
Structural Engineer: Holzbau Suarer
Services Engineer: G_ttinger Ingenieure
Contract Value: £6 million
Date of Completion: November 2007
Gross Internal Area: 2700sqm

Have your say

You must sign in to make a comment.

Related images

Related Jobs

Sign in to see the latest jobs relevant to you!

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters