By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Your browser seems to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser.


Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.




Alison Brooks, Dominic McKenzie

The site reminded us of Central Park in New York, scaled down for the UK - high-density residential buildings lining an elongated green space. Our proposal is intended to intensify this quality, to create a 'mini-Manhattan' and at the same time make the site more permeable, more sunlit, and more social. The scheme is a perimeter block 'split' into towers overlooking the park, and a long 'bar' building on the west side, split in two. Each tower can be defined by the use at its base - the Crèche Tower, the Sushi Tower, the Fitness Tower, the Supermarket Tower etc. This collection of towers shelters a central south-facing courtyard, like the courtyards of Paris' 'grandes maisons'. The courtyard can be the hub of the new residential community, a private outdoor space to supplement the public park.

Have your say

You must sign in to make a comment.

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters