By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Your browser seems to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser.

Close

Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.

Close

Feeringbury Barn, Essex by Hudson Architects

[RETROFIT AWARD WINNER] Hudson’s conversion of a large Grade II listed barn won a Retrofit Award in the Listed Buildings category

Situated on a working farm in Essex the semi-industrial appearance of the building had to be maintained to meet the requirements of conservation officers.

As the large roof was not allowed to contain any visible fenestration it was constructed with large bay rooflights, made from multi-wall corrugated polycarbonate with a perforated steel mesh laid over the top, to allow light into the barn. These perforations face upwards providing the interior with diffuse light, while externally the rooflights are concealed from view.

Although the interior of the barn could not be subdivided the barn’s existing concrete silos were moved to break up the large space and now used as bathrooms and to house an oak spiral staircase.

AJ Buildings Library

See full project data, photographs, plans, sections and details for Feeringbury Barn, Essex by Hudson Architects

See all the Retrofit Awards winners

Have your say

You must sign in to make a comment.

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters