By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Your browser seems to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser.


Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.


Ahrends Burton and Koralek

Ahrends Burton and Koralek has revised its design to extend the Whitworth Art Gallery in Manchester. The scheme involves two major extensions. The first (pictured), is on the south-west wing and will include a visitor centre, lecture theatre, cafe and visitor room. The second, on the north-west, will be a service area for picture storage, staff quarters and deliveries. The project - which is dependent on a major grant from the Heritage Lottery Fund - includes plans to refurbish the existing gallery space and relandscape the grounds.

Have your say

You must sign in to make a comment.

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters