By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Your browser seems to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser.


Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.




The main element of the new building is a 17 x 11 x 7m display space, flanked on three sides by lower, ancillary spaces and lit by three rooflights and a full-height window on the south wall. The display space has a 'table' structure - two rows of four 300 x 300mm cast-in situ concrete columns supporting a concrete roof with a ribbed soffit - enclosed within block walls clad with cedar boarding and insulated acrylic render.

The structure is braced with a 200mm-thick x 975mm-deep concrete ring beam.

Apart from the window and the glazed main entrance on the south wall, the south and east walls are additionally clad with a series of vertical 150 x 50mm timber fins set at random spacing to respond to the woodland setting. The fins are made of Thermowood, a timber product which is heattreated to improve durability.

The fin-support system is a series of 200 x 250mm steel plates with projecting T-shaped steel brackets welded to them and bolted to the concrete ring beam. The brackets support a continuous 205mm-deep T-shaped steel beam.

Each fin is 3,600mm high with a 50mm steel T-shaped stiffener set into the rear edge.

At the base, the stiffener extends beyond the fin into the gravel base to stabilise it laterally.

At the top, a slotted steel plate is welded to the stiffener, so the fins can be slotted over the T-shaped beam at random.

Have your say

You must sign in to make a comment.

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters