By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Your browser seems to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser.


Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.




The main entrance to the building is through a curtainwall screen set 1.5m in from the main facade, incorporating pass doors and a 3.5m automatic revolving door. The lobby, a dramatic double-height space, is triangular on plan. The interior of the lobby is lined with glass panels, back-painted in two shades of blue: the design is an abstraction of the World War One 'dazzle' camouage patterns applied to many ships from Liverpool Docks. Recesses for a seating area and reception desk are 'carved' out of the lobby space and lined with brilliant white glass.

The glass panels are supported by proprietary steel-studwork walls spanning between concrete oor slabs.

12mm ply sheathing was fixed to the studwork and the glass - a 6mm-thick toughened glass panel back-painted with a Toughcoat paint system - was adhesive-bonded to the ply and horizontally restrained at top and bottom by polyester powder-coated aluminium trims. Vertical joints were sealed with silicone mastic.

The reception desk is screened by a high-level counter and anked by a low-level desk to accommodate wheelchair users. The frame consists of 50 x 50 x 6mm SHSs which are bolted through the floor finish to the floor slab. The counter and low-level desk are made from 50mm MDF faced with brushed stainless steel.

Have your say

You must sign in to make a comment.

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters