By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Your browser seems to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser.


Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.




The main entrance is set in the south side of the new building which is 33m long and faces Queen's Road. To the west of the entrance the building is two storeys high and contains open-plan offices with car parking at ground level; on the east side is a lofty single-storey workshop for plant assembly.

The walls are formed of buff flint/lime brickwork with raked joints and a 3.5 kN Durox blockwork inner leaf; steel columns set within the blockwork support a roof structure of curved 254 x 146mm universal beams with a Plannja profiled-metal deck roof which extends beyond the south wall, to reduce solar gain, and curves down to the north wall at the rear. The insulated sandwich roof structure is strong enough to avoid the need for additional wind-bracing.

On the south side, the roof beams are raised above the wall on pairs of 60mm-diameter chs steel props and a patent-glazed clerestory runs between them. The props are pinned to the beams with forked plate connectors and are welded at their bases to a fabricated steel sill-plate which is fixed to the top of the blockwork wall. The sill-plate extends to protect the joint between the blockwork and a canted brick sill, formed from a cut standard brick. The grit-faced dpc running behind and below the brick sill is held by a treated timber fillet screwed back to the blockwork. The patent-glazed clerestory is fixed to an upstand welded to the steel sill-plate. At the gable ends the glazing turns the corner with a glass- to-glass butt-joint sealed with clear silicone.

Have your say

You must sign in to make a comment.

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters