By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Your browser seems to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser.

Close

Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.

Close

Evans Vettori Architects: Funeral Directors Premises, Matlock, Derbyshire

Evans Vettori Architects: Funeral Directors Premises, Matlock, Derbyshire

Evans Vettori’s neat addition to this funeral director’s premises provided the expanding business with a hearse garage, workshop space and more offices. The design is conceived as a ‘boat-house’, with workshop below and offices above. Stone is used up to first-storey level – helping it meet local conservation area guidelines – with larch cladding above. Extruded box windows interrupt the cladding at the gable end. The building is deliberately discreet, though the comings and goings of hearses hint at its actual use.

Have your say

You must sign in to make a comment.

Related images

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters