By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Creative Space

DSDHA is keen to clarify a number of points which might not have been clear from the article (AJ 01.11.2007)

Regarding the AJ’s coverage of our scheme for the Møller Centre, Churchill College, Cambridge (AJ 01.11.2007), DSDHA is keen to clarify a number of points which might not have been clear from the article.

While the architect of the original Møller Centre building was Henning Larsen, the new building is linked to the existing study centre. This was the work of local practice Thurlow Carnell and Thornburrow in 1993.

The building’s purpose is as a professional training and conference facility for the Møller Centre, as well as a music centre for Churchill College. The Møller Centre is Cambridge’s only dedicated training and conference venue. The collaborative learning environment is used by delegates rather than college students.

Finally, while the design of the new training rooms might encourage delegates to ‘let their attention wander,’ we would like to emphasise that the design has always been envisaged as a place where concentration can flourish without distraction as well as engaging users with the natural environment.

Above all, the main architectural ambition of the collaborative learning environment is to foster creative thinking while stimulation from the
surroundings.

Deborah Saunt, DSDHA Architects

Have your say

You must sign in to make a comment.

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters