By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Landscaping redesign to surround Cambridge University Library

Cambridge University Library has begun a two-stage ideas competition for new landscape schemes around the Giles Gilbert Scott building.

Open to professionals and students; ‘bold submissions’ are called for with innovative interpretation and understanding of site context to be among the judging criteria, a shortlist of ten will be chosen to develop their schemes.

Ten Cambridge academics will then be ‘teamed up’ with the shortlisted teams to produce a detailed design.

Each of the ten entries will then be exhibited and a book published of the works.

University Librarian Anne Jarvis said: [The project should] ‘transform not just the entrance sequence to the library, but the way such open social spaces are being used.’

Entries must be received before 30 November with documents available from the contest page.

Have your say

You must sign in to make a comment.

Related Jobs

Sign in to see the latest jobs relevant to you!

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters