By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Your browser seems to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser.


Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.


Case Study #3: Studio Baad

Manchester Road, Wilmslow by Studio Baad


Start on site date
August 2008
Estimated completion date
February 2009
Structural engineer
Rambøll Whitbybird
Gross internal floor area


This 1930s detached house had already been extended over both floors, creating a deep plan and a dimly lit space at its centre.

We extended the property with an open-plan kitchen and new garden room that opens directly out on to a split-level, south-facing terrace which projects on the property’s mature garden.

The extension has floor-to-ceiling sliding-and-folding doors to the south and west elevations. These are shaded by a deep wrap-around wooden overhang, contiguous with the timber deck of the terrace.

The project incorporates the former garage. It now houses a guest bedroom and a relocated utility room. The existing pitched roof has been retained and separated from the adjacent extension by a glazed slot.

To form a sheltered side-entrance to the property, the garage building was extended
to the east.

James Alexander, architectural assistant, Studio BAAD

Have your say

You must sign in to make a comment.

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters