Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Union North Architects: Greenland Street, Liverpool

  • Comment
Union North Architects: Greenland Street, Liverpool
In the up-and-coming Baltic Triangle warehouse district, just south of Liverpool’s city centre, sits the A Foundation’s new gallery. The visual-arts charity commissioned Union North to transform three former industrial buildings into a gallery with semi-permanent access, circulation, and service facilities. A trapezoidal portal, lined with felt, telescopes the industrial-sized entrance down to a door on a more human scale. The tactile and sound-absorbent felt creates space between the industrial and cultural uses represented by the two doorways. Inside, white partitions and brightly coloured plastic furniture contrast with the rough brickwork of the existing building.
  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.