Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Stephen Lawrence Prize shortlist: The Filling Station by Carmody Groarke

  • Comment

Carmody Groarke has been named among the finalists for this year’s Stephen Lawrence Prize

The ambition for the project was to create a temporary use for the site - a corner of the King’s Cross lands currently under phased redevelopment by client Argent.

The small structure accommodates an events space facing the Regent’s Canal, a diner-style restaurant and a marketing suite. The architect came up with the idea and, with restaurateur Bistrotheque, pitched it to Argent.

In the redevelopment of the existing petrol station, a backlit perimeter screen is used to screen the road and to soften an awkward tight corner opening out onto an open public space overlooking the canal. The history of the site remains in the form of the filling station canopy relic, thus embracing the slow transition of temporary to permanent.

Project data

Client Argent Estates
Fibreglass fabricator Stuart Pease
Services engineer SES
Contractor Carillion
Contract value Undisclosed
Date of completion May 2012
Gross internal area 200m²

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.