By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Stephen Lawrence Prize shortlist: The Filling Station by Carmody Groarke

Carmody Groarke has been named among the finalists for this year’s Stephen Lawrence Prize

The ambition for the project was to create a temporary use for the site - a corner of the King’s Cross lands currently under phased redevelopment by client Argent.

The small structure accommodates an events space facing the Regent’s Canal, a diner-style restaurant and a marketing suite. The architect came up with the idea and, with restaurateur Bistrotheque, pitched it to Argent.

In the redevelopment of the existing petrol station, a backlit perimeter screen is used to screen the road and to soften an awkward tight corner opening out onto an open public space overlooking the canal. The history of the site remains in the form of the filling station canopy relic, thus embracing the slow transition of temporary to permanent.

Project data

Client Argent Estates
Fibreglass fabricator Stuart Pease
Services engineer SES
Contractor Carillion
Contract value Undisclosed
Date of completion May 2012
Gross internal area 200m²

Have your say

You must sign in to make a comment.

Related Jobs

Sign in to see the latest jobs relevant to you!

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters