By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Your browser seems to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser.

Close

Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.

Close

Hill Top House by Adrian James Architects

[STEPHEN LAWRENCE PRIZE] An essay in concrete for clients who relish the uncompromising, asceticquality of the material

The architects describe this scheme in Oxford as ‘an essay in concrete for clients who relish the uncompromising, ascetic quality of the material’.

The four-level house follows a rigorous plan with double-volume corridors to either side of a circulation and services core. Despite the small footprint, the abiding impression is one of space flowing in all directions.

The construction employed large precast panels for the party walls. This enabled the main structure to be built very quickly. Altogether a tour-de-force in urban residential design.

AJ Buildings Library

See images and drawings of Hill Top House by Adrian James Architects

Have your say

You must sign in to make a comment.

Related Jobs

Sign in to see the latest jobs relevant to you!

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters