Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Enterprise House, Bankside, London TILT Architects

  • Comment

[OFFICES] Case study 5

Enterprise House, the second of TILT’s new pair of creative co-working projects for Club Workspace, is situated on the Southbank, by Waterloo. TILT has created a library space with interactive touch screens embedded into writable walls, set next to its playful furniture piece, the Open Book. One of the key components of the project was to use intelligent design to recover and transform underused parts of the building. This required bespoke lighting by TILT and clever re-use of different entrances to the various spaces.

TILT has used a palette of bold and inventive finishes and materials, including stripped-back brickwork, colour to enhance pipework and exposed woods and metals, all to enhance the glory of the Victorian industrial units and create the work environment of the future. Like the Barley Mow Club Workspace, Enterprise House includes a range of TILT furniture.

Oliver Marlow, creative director, TILT

Project data

Completion December 2012
Gross internal area 260m²
Net:gross 77%
Cost £100,000, excluding FF&E
Cost/m² £385
Procurement JCT contract
M&E consultant Environmental Design Associates
Main contractor Redwood
Annual co² emissions n/a

  • Comment

Related files

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.