Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Case Study #1: Studio Kap

  • Comment

Suderland Avenue, Glasgow by Studio Kap

 

Start on site date
July 2007
Estimated completion date
November 2008
Structural engineer
Woolgar Hunter
Gross internal floor area
60m²
Cost
£170,000

Pollokshields, Glasgow, is one of Britain’s first garden suburbs and is characterised by large stone villas set in mature landscaping. Our client undertook a two-phase project: a full conservation and renovation, and the replacement of existing lean-to utility rooms to the side and rear with new sitting and breakfasting areas.

The local tradition of attaching glass conservatories to homes is developed by partially glazing the extension. Internally the rear sitting and dining space opens onto a granite terrace giving an immediate relationship with the garden while
a more introverted and timber-lined snug with a vaulted ceiling and south-facing peep-hole windows centres the occupants around an open fire.
er-coated aluminium window frames, lead-roof and dark render complete the monochromatic palette, allowing the richness of the redsandstone villa to retain
a presence in the landscape.

Christopher Platt, director, Studio KAP


  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.