Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

A first peek at Gregory Phillips' Thameside-home

  • Comment

[FIRST LOOK] Gregory Phillips Architects has released these photographs of its RIBA Regional Award-winning Bishops Close house on the banks of the River Thames in Berkshire

Replacing a much smaller dwelling, the house is accessed via a pair of Grade I-listed, metal gates. The drive leads to an enclosed flint-walled central-courtyard which is surrounded by the two wings of the house and its out-buildings.

The home is entered from the courtyard by crossing an enclosed reflecting pool which leads into a double height entrance space. This hall sits between two blocks of glazed single-aspect rooms that have far-reaching north-western views of the countryside.

The gardens next to the house feature an infinity-edged swimming pool and a tennis court. The landscaping follows a ‘simple, semi-formal layout’ which leads on to the extensive grounds and open-countryside beyond.

Bishops Close, Berkshire by Gregory Phillips Architects

Bishops Close, Berkshire by Gregory Phillips Architects

AJ Buildings Library

See full project data, photographs, plans, sections and details for Bishops Close by Gregory Phillips Architects

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.