Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Arevalo Studio: Mole Architects

  • Comment

This painting studio is located behind a tall conifer screen, in the divide between a domestic lawn and an apple orchard at the bottom of a Cambridge garden

The client looked at prefabricated studio buildings, and wanted Mole Architects to produce a building for the same cost – but with soul.

The timber frame building sits on a steel ring beam, avoiding the need for costly foundations, and is lined with painted plywood to floors and walls. It is clad externally with Onduline bitumen-impregnated fibre sheeting and recycled plastic sheet cladding. Glazing is framed flush in the wall and roof. Doors at either end open for ventilation.

  • Project: Arévalo Studio, Cambridge
    Architect: Mole Architects
    Cost: £32,000

The pictures of the Arévalo Studio are presented as a Flickr slideshow. You can click on an image to see the next in the series or select pictures directly using the thumbnail images below.The copyright of each image rests with the photographer.

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.