Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Waghorne Gwynne Architects: Calabria Road, London

  • Comment
Waghorne Gwynne Architects: Calabria Road, London
This is a house extension all about gardens and books, for a client who was short of space both inside and out. The solution was to demolish a rear two-storey extension and replace it with a 5m-high garden room and gallery, which brings light into the house. Bookcases furnish the garden room, which looks out on to a garden that is now on two levels, greatly increasing the density of planting that one sees from inside. And, in addition, the building itself has been turned into a ‘vertical garden’, with strongly articulated horizontal trellis bars up which climbing plants will scramble.
  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.

Related Jobs