Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Hill Top House by Adrian James Architects

  • Comment

[STEPHEN LAWRENCE PRIZE] An essay in concrete for clients who relish the uncompromising, asceticquality of the material

The architects describe this scheme in Oxford as ‘an essay in concrete for clients who relish the uncompromising, ascetic quality of the material’.

The four-level house follows a rigorous plan with double-volume corridors to either side of a circulation and services core. Despite the small footprint, the abiding impression is one of space flowing in all directions.

The construction employed large precast panels for the party walls. This enabled the main structure to be built very quickly. Altogether a tour-de-force in urban residential design.

AJ Buildings Library

See images and drawings of Hill Top House by Adrian James Architects

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.