Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

UCL North Lodge Gallery Space, London by Mobile Studio

  • Comment

[SMALL PROJECTS 2011] Working closely with the curators of the UCL Contemporary Projects, Mobile Studio designed a matrix of display unit and joinery items for a new exhibition/collection called ‘INK’

The space is inspired by Alladin’s Cave meets Sir John Soane’s Museum resulting in a modern-day cabinet of curiosities. Two walls of the space are clad with more than 130 boxes of vrying sizes carefully designed to house an eclectic collection of previous objects and artwork.

Each box has a minimally detailed LED light to create a specially lit yet unobstructive display unit. The cabinet walls also house pullout joinery items; a step-ladder to reach upper shelves, a bench and a stool. All units can be tucked away for a flexible floor space to accommodate special events and talks.

Start on site date October 2010
Gross floor area of extension 22.3m²
Form of contract Bespoke Letter Contract
Total cost of two-storey side extension £5,000
Client / Developer UCL Museums and Collections (Contemporary Projects)
Architect Mobile Studio
Main Contrctor Westby & Jones

See full plans of all the AJ Small Projects shortlisted projects in the new AJ Buildings Library. For a free trial, or to include your project in the database, please contact ajbl.editor@emap.com.

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.