Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

The Way to the Sea, Suffolk by Pippa Nissen Studio

  • Comment

[SMALL PROJECTS 2011 - BEST OF THE REST] A series of installations through the local landscape

The installations were part of the 2010 Aldeburgh Festival. The village could participate, with two staged performances as the audience walked around the village.

Celebrating a hundred years of the village, it was inspired by the ‘House in the Clouds’ a suburban house raised off the ground, disguising a water tower.

The installations were versions of the house which appeared in two forms; on the beach dug into the pebbles as if it has been washed ashore; and suspended on the central artificial lake where hidden platforms allowed a performer to appear to walk on water.

Start on site date June 2010
Gross external floor area 6m² (per installation)
Form of contract and/or procurement Bespoke contract through Aldeburgh Music
Total cost £10,000
Client Aldeburgh Music
Architect Pippa Nissen Studio
Main contractor Factory Settings

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.