Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

New Workshop, Allt-an-Duin, Argyll by ECRU Architects

  • Comment

[SMALL PROJECTS 2011] Designed to provide the client with a challenging self build project - the construction of a workshop/store using readily available materials and simple building technologies allowing the client to acquire new skills: drystone walling, lead working and carpentry.

The design extends the traditional batter of the stone walls into the roof section maximising the usable internal area whilst minimising the height, the sloped profile addressing both the prevailing winds and views onto the site. The chamfered ends allow the roof to overhang, providing sheltered areas to the front and back for log storage and outdoor working.

The building is set within the scrub trees, the larch and lead will weather to achieve subtle grey tones complementing the dry stone wall and allowing the building to merge into the landscape.

Start on site date April 2009
Completion date September 2010
Gross external floor area 19m²
Form of contract n/a - self build by client
Total Cost £5931
Client Mr Peter Brown
Architect ECRU Architects
Main Contractor Self build by client

See full plans of all the AJ Small Projects shortlisted projects in the new AJ Buildings Library. For a free trial, or to include your project in the database, please contact ajbl.editor@emap.com.

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.