Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Hackney Shed, London by Office Sian

  • Comment

[SMALL PROJECTS 2011] Situated in the client’s garden, the new shed replaces a dilapidated, asbestos-ridden hut and acts as a working studio for the clients

The client’s brief for this project stipulated a storage and work area to be used when the client’s worked from home, as well as providing an entertaining area for visiting friends and family.

Built to a limited budget and timescale, the simple aesthetic of the materials helps to create a functional and warm urban haven. Oak framed full-height doors are completely retractable and allow for a clear view of the garden. A library, situated within the structural members, maximises the usable floor area, and a hidden rooflight at the rear of the space frames an unexpected glimpse of the sky.

Start on site date May 2010
Gross floor area of extension 15.3m²
Form of contract JCT Homeowner’s Contract
Total cost of two-storey side extension £9,179
Client / Developer Emma Jones and Grace Chapman
Architect Office Sian
Main Contrctor Index Contractors

See full plans of all the AJ Small Projects shortlisted projects in the new AJ Buildings Library. For a free trial, or to include your project in the database, please contact ajbl.editor@emap.com.

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.