By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Your browser seems to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser.

Close

Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.

Close

End Of The Line, Dublin by Ailtireacht

[SMALL PROJECTS 2011 - BEST OF THE REST] Refurbishment of an existing mid-twentieth century terrace house

The brief was to refurbish and extend an existing single-breasted, mid-twentieth century house and flat-roofed galley kitchen.

The original house suffered from a lack of connection with the garden, the original extension negatively impacted on otherwise good orientation. The client holds a keen interest in gardening which effected the design.

The new extension houses a refubished kitchen with an adjoining extension enclosing a 4m² garden room and bench. Its roof is canted to catch and bathe the dark return in sunlight. A window at the lower worktop level forms a space with a view of the garden. It is a veritable cul-de-sac from which the architects explains ‘to observe, enjoy a cup of tea or just watch the birds’.

Start on site date January 2009
Completion date October 2010
Gross External Floor Area 140m²
Total cost €240,000
Client Michael Scott
Architect Ailtireacht
Structural engineer Martin Peters Associates
Main contractor Buto Developers

Have your say

You must sign in to make a comment.

Related Jobs

Sign in to see the latest jobs relevant to you!

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters