Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Down the Rabbit Hole, Strathclyde University by Neil Boyd

  • Comment

[SMALL PROJECTS 2011 - BEST OF THE REST] Intervention in a university corridor providing an escape and isolation

The intervention is part of a masters architecture exhibition at Strathclyde University. The idea stems from finding places of escape and isolation amongst the bustle of everyday life.

The space is hidden behind a false partition which purposefully blends into the existing strcuture. The two-person space can only be accessed via a sloping tunnel. The concept is hightened by distorting the perception of distance between someone in the space and someone in the corridor.

The structure took just over two-weeks to construct from reclaimed timber.

Start on site date 2nd August 2010
Completion date 16th August 2010
Dismantalation date 17th September 2010
Gross external floor area 6m²
Total cost £100
Architect Neil Boyd
Main contractor Neil Boyd

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.