Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Corner Cottage, Dover, by Guy Hollaway Architects

  • Comment

[SMALL PROJECTS 2011 - BEST OF THE REST] Refurbishment and reorganisation of an existing house and replacement of the undefined entrance

The extension uses sculptural forms wrapping from the dwellings rear to its side. This provides a new one-and-a-half height entrance and first floor bedroom providing views to the English Channel. The extension is purposely defined from the original structure through its geometry, becoming a clear addition to the building. As well as forming a focal point at the buildings entrance.

The internal reorganisation centres around a double-height gallery/living space, leading to seperate kitchen and dining rooms. This creates an open-plan, allowing for the application of bespoke interior design.

Start on site date February 2009
Gross external floor area 176m²
Form of contract and / or procurement Traditional JCT
Total cost £240,000
Client Private
Architect Guy Hollaway Architects
Structural engineer A J Locke Consulting Engineers Ltd.
Quantity surveyor Clifford Rickards Associates Ltd
Main contractor Contech UK LTD

 

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.