Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

A Timber Room: Unit 7, London Metropolitan University

  • Comment

This timber structure was originally built for last year’s Ecobuild exhibition at Earls Court, London

Constructed from Kerto-S composite timber elements donated by Finnforest, it was clad internally in 12mm plywood to create a materially rich sculptural interior. Artists Rut Blees Luxemburg and Hilary Koob-Sassen invited the students to rebuild the structure in Hadspen, Somerset. It was transported by lorry, reassembled and added to, creating a visually and thermally warm space inside an existing agricultural shed.

  • Project: A Timber Room, Somerset
    Architect: Unit 7, London Metropolitan University
    Cost: £9,500

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.