By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

A first peek at Gregory Phillips' Thameside-home

[FIRST LOOK] Gregory Phillips Architects has released these photographs of its RIBA Regional Award-winning Bishops Close house on the banks of the River Thames in Berkshire

Replacing a much smaller dwelling, the house is accessed via a pair of Grade I-listed, metal gates. The drive leads to an enclosed flint-walled central-courtyard which is surrounded by the two wings of the house and its out-buildings.

The home is entered from the courtyard by crossing an enclosed reflecting pool which leads into a double height entrance space. This hall sits between two blocks of glazed single-aspect rooms that have far-reaching north-western views of the countryside.

The gardens next to the house feature an infinity-edged swimming pool and a tennis court. The landscaping follows a ‘simple, semi-formal layout’ which leads on to the extensive grounds and open-countryside beyond.

Bishops Close, Berkshire by Gregory Phillips Architects

Bishops Close, Berkshire by Gregory Phillips Architects

AJ Buildings Library

See full project data, photographs, plans, sections and details for Bishops Close by Gregory Phillips Architects

Have your say

You must sign in to make a comment.

Related Jobs

Sign in to see the latest jobs relevant to you!

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters