By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Your browser seems to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser.

Close

Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.

Close

16a Kings Grove by Duggan Morris Architects

[STEPHEN LAWRENCE PRIZE] A taut, exemplary response to the development of a landlocked site

This intelligent house in south-east London is a taut, exemplary response to the development of a landlocked site. Reached by a narrow lane, the site is contained by back gardens.

Demonstrating a highly disciplined attention to detail in the design and the immaculate quality of the construction, all fitting-out responds absolutely to the brick module of the enclosure. A simple palette of materials is employed: exposed brickwork, oak storage wall panels, stairs and flooring and dark-stained timber-framed bespoke glazing. There is a playful use of brass in the glazing trim and the taps and more play in the pink, flesh-coloured shower interiors.

AJ Buildings Library

See images and drawings of 16a Kings Grove by Duggan Morris Architects

Have your say

You must sign in to make a comment.

Related Jobs

Sign in to see the latest jobs relevant to you!

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters